Quartet Homs (Quartet de Corda)

Marc Armengol i Edurne Vila, violins; Ulrike Jansen, viola; Sergi Boadella, violoncel.

5.è Concert de Joventuts Musicals de Banyoles ofert al dia 5 de desembre de 1999 al Teatre Municipal de Banyoles amb l’apartat de Música Clàssica. El Quartet Homs de Barcelona, format per joves professionals tots ells amb una àmplia experiència en el món de la música de cambra va néixer amb l’ànim de constituir-se com a grup estable dins el ampli ventall del espectre musical català. El seu repertori, que inclou totes les èpoques i estils, posa un èmfasi especial en els nostres compositors, tant els de generacions anteriors com els actuals, i amb obres d’interès històric específiques per el quartet de corda.

D’ençà del seu debut el desembre de 1997, ha realitzat una trentena de concerts i últimament ha enregistrat diversos concerts per Catalunya Música i TV3.

El recital va començar a les 7 de la tarda amb un programa força extents. La primera part constà del QUARTET núm. 3 en Re menor de J. Teixidor un compositor que venia de l’escola del Pare Antoni Soler també compositor català del segle XVIII. El quartet constava d’un primer temps Allegretto, un segon Adagio, un tercer Minuete per finalitzar amb un Allegro.

Seguidament van intrepretar el Quartet núm. 8 en Do menor, op. 117 de Dimitri Xostacovitx un compositor rus el més qualificat representant del sinfonisme modern d’aquest segle. D’ell vàren interpretar el Quartet núm. 8 en Do menor, op. 117 amb 5 temps: Largo, Allegro molto, Allegretto, Largo i Largo.
Un quartet molt contemporany, vigorós i passional.

I a la segona part ens vàren oferir el Quartet núm. 2 en Re major de Alexander Borodin (1833-1887) Compositor i químic rus deixable de Balakirev, que va contribuir desenvolupament del nacionalisme musical rus i fou membre actiu del “Grup del cinc”. El quartet que ens vàren interpretar va ésser en 4 moviments: Allegro moderato, Scherzo allegro, Nocturno andante i Finale andante vivace.

Fou una esplèndida vetllada la que ens vàren oferir el Quartet Homs, dins el concert que ens oferí Les Joventuts Musicals de Banyoles.

Comments are closed.