Victòria Fernàndez, violí – Daniel Blanch, piano

El propassat diumenge, 6 de febrer al Teatre Municipal de Banyoles hi organitzat per les Joventuts Musicals de Banyoles hi va haveri el primer concert d’aquest any amb un duo de violí i piano a càrrec de la violinista Victòria Fernàndez i el pianista Daniel Blanch.

Ambdós amb un curriculum musical extraordinari; Victòria Fernàndez va fer els estudis de violí al Conservatori Superior de Música de Barcelona aconseguint el Premi d’Honor en acabar el grau superior. Va obtenir el Premi Nacional de violí el 1983 i el primer premi al concurs “Isidro Gyenes” de Madrid el 1986. Paral-lelament du a terme una important tasca pedagògica als conservatoris de Girona i Terrassa, i al Curs Internacional de Música de Cervera.
Daniel Blanch cursà els estudis musicals als sis anys a l’Acadèmia de Música “Ars Nova” de Barcelona amb la prestigiosa pianista Maria Canals on va obtenir el títol Superior de professor de piano. Ha estat premiat en el 23è concurs de Joves Intèrprets de piano de Catalunya, amb el 2on premi en el cicle de Joves Intèrprets “El Primer Palau”, i va ser finalista en el 39è Concurs Internacional d’execució musical Maria Canals de Barcelona.

La primera part del programa vàren interpretar l’Adagio en Mi major i Rondo en Do major de W.A. Mozart (1756-1791) i la Sonata op. 24 en Fa major, Primavera de L.V. Beethoven (1770-1827), amb una interpretació correcta.

La segona part vàren interpretar la Sonata en Sol menor del compositor impressionista Claude-Achille Debussy (1862-1918) i Peces romàntiques op. 75 del compositor chec Antonin Dvorak (1841-1905). Aquesta segona part potser va ser diferent però per mi va ésser millor, els músics van interpretar les peces amb més convicció.

Comments are closed.