Plain

(cançó d’autor)

Els concerts que cada dijous es venen celebrant al “City Arms”, van tenir un descobriment per a mi, el projecte “Plain”. Plain, com el diccionari d’anglès diu del nom: pla, llis, clar, evident, franc, sincer, simple, pur, natural, sense mezcla, és com jo definiria aquesta música nascuda d’un projecte molt arriscat, però a l’hora totalment lliure ja que és guitarra acústica i veu sense additius.

Lluís Gratacós (guitarra i veu) és l’artífex d’aquest projecte íntim, transparent i personal. El repertori, que consta de 18 cançons, totes de composició pròpia, té com a influències immediates les cantans Ani Difranco, Jack, Dominique, cantants en l’àmbit de pop i en el de jazz: Anita O’day i Jonny Hartman. Aquesta dualitat fa que tingui una amalgama més àmplia, una visió més bona.

El concert va començar amb una tímida introducció, per després passar a una contundència i reafirmació en cadascuna de les cançons. Juga amb les modulacions, fet que li permet una gran versatilitat.

Actualment està compaginan el cant coral en el Cor del Teatre de Banyoles, canta amb un grup de jazz, amb un quartet de veus masculines “a capella”, amb un grup de versions i també amb un grup de música electrònica. Ha estat alumne del Taller de Música en l’apartat de cant i ha estat alumne de clàssic amb la mezzo-soprano Titón Fragua.

En definitiva tenim entre nosaltres un noi que per a mi és un descobriment ell és en Lluís Gratacós i el seu projecte Plain.

Comments are closed.