Ensemble l’Albera

El diumenge, 4 de febrer del 2001 es va encetar una nova programació de les Joventuts Musicals de Banyoles amb un recital de música clàssica amb el quartet Ensemble l’ALBERA. L’acte va tenir lloc al Teatre Municipal de Banyoles, a les 7 de la tarda.

L’Ensemble l’ALBERA és un quartet format amb la col-laboració de músics catalans i francesos. Els seus components han perfeccionat els estudis sota el mestratge de professors de prestigi internacional i actualment desenvolupen una activitat concertística i pedagògica important. La formació bàssica és de trio, però amplia el nom d’intèrprets en funció del tipus de programa i les possibilitats de cada concert. El seu repertori va de la música medieval a J.S. Bach, passant per la nuove musiche italiana del segle XVII i el barroc francès.

Ensemble l’ALBERA està format per Salvador Parron, tenor; Carles Budó, clavicèmbal; Sara Parés, flauta de bec i Christian Sala, viola de gamba.

Venien a interpretar el llibre de notes d’Anna Magdalena Bach (1725) segona esposa de Johan Sebastian Bach. La primera part vàren interpretar Menuet BWN apèndix 113 de compositor desconegut i dues peces de J.S. Bach “So oft ich meine Tobacks-Pfeife” BWV 515 i una Suite en Re m. BWV 997 aquesta última no pertany al llibre de notes de Anna Magdalena Bach, “Bist du bei mir” BWV 508 de G. H. Stölzel. La primera part potser es va fer un xic monòtona. No ho va ser tant la segona part que amb la interpretació de Salvador Parron com a tenor no es va fer tant pessat. Vàren interpretar quatre peces del propi J.S. BACH i una Ch. Petzold concretament un Menuet i dos del fill de Bach C. Ph. E. Bach. Els arranjaments eren de Ensemble l’ALBERA

Comments are closed.