Cor del Teatre Municipal de Banyoles

La presentació oficial del Cor del Teatre Municipal de Banyoles, va tenir lloc el dissabte, dia 15 de maig de 1999, a les 22,30 hores amb el teatre ple a vessar. Hi va haver-hi una nova singladura d’un Cor jove, dinàmic i agosserat. Vàren fer un petit repertori que incloïa des de les peces clàssiques, als musicals, així com a les de repertori espanyol i, com no, ens vàren deleitar amb una obra de Beethoven.

El repertori que treballen des del Cor està diferenciat en tres línees musicals: la interpretació de cançons musicals, (musicals) la interpretació de peçes a capella (sense intrumentació) i la interpretació d’obres per cor i grup instrumental (reducció d’orquestra per piano, orgue). Doncs aquesta era la línia de treball musical feta per el Cor i el seu director David Costa.

Va ésser molt curiós en cada peça el moviment de les sopranos, contralts, tenors i baixos, crec jo que una técnica més en el camp coral. Els musicals com el “Suiny Tood” o diferents musicals anglesos, contrastaven amb les peçes a capella interpretades amb gran afectivitat. Lo que era un pél verd era la interpretació de algunes obres clássiques com la de Beethoven, però en resum va ésser discret ja que només duent poc temps com a Cor i crec que s’ha de lluïtar molt per assolir la perfecció.

<>

OpinióBona empenta es lo que el dia 15 de maig de 1999, s’els hi va donar en el Cor del Teatre Municipal de Banyoles en la seva primera presentació oficial, enllà quedaven enrrera moltes hores d’assaig per poder conpaginar la Coral i fer que sonés com va sonar.

Hi havia mancança de baixos en el Cor ja que el ésser una formació jove, és veu, les tesitures no passant de tenors, i per formar un Cor és necesita: Sopranos, Contratls, Tenors i Baixos, però jo crec que amb l’enstusiasme que hi posa el director en David Costa i tot el Cor amb plé jo crec que ho conseguiran.

Comments are closed.