El blues d’un guitarra acabat: Johnny Winter

Johnny Winter, John Hammond
Poble Espanyol
22/7/1999 – 22.00 h

Vam arribar al Poble Espanyol hi començava amb bona espectativa lo que molta gent anava a escoltar un concert del mític “bluesman” albí Johnny Winter.

Va començar de teloner un mític l’especialista de “slide-guitar” John Hammond que ens va fer gaudir del genuí blues arcaic. Guitarrista influenciat per Robert Johnson, bluesman de gran qualitat John Hammond va ésser el que va establir el primer contacte entre Bob Dylan i el conjunt The Band.

Es presentà sol amb una guitarra acústica i una harmònica, i desgranà uns blues en estat pur. L’actuació del “teloner” va durar tres quarts de hora, que per mi va ésser molt ràpid; aplaudiments i mitja hora abans no va sortir “l’estrella”.

I per fi va sortir acompanyat com si fos una persona vella i fràgil (amb 55 anys, els axcessos es pagant tard o aviat) ja no era aquell Johnny Winter que conexiem per els L.P. o en gires anteriors. Jo no l’havia escoltat mai en directe hi hem feia gràcia veure’l perquè era un mite hi hem feia il-lusió, però l’il-lusió va durar ben poc.

Va començar a puntejar la seva inseperable guitarra electrica, però ja no era el mateix, és “cruçava” anava a mitg gas i cantava “penosament”, blues i rock&roll interminables, incorreccions i més incorreccions, escales interminables no poguen ni seguir al baix i la bateria.

Va ésser una “bona eixecada de camisa” lo que el dia 22 de juliol de 1999 és va produir al Poble Espanyol amb el concert del “bluesman” albí Johnny Winter, hem va fer pena que un músic de la seva categoria no se’n doni compte; que per més “inri” ens va tocar una versió del “Sex machine” que semblava que ens prenés el pél.

Només ens queda escoltar el compact STILL ALIVE AND WELL (Encara viu i bé) per recordar-lo com el mític que va ser el guitarrista de Beaumont JOHNNY WINTER.

Una resposta a “El blues d’un guitarra acabat: Johnny Winter”

  1. Animalet Diu:

    Ja a la dècada de 1980 Johnny Winter començava a demostrar un greu deteriorament i/o passotisme a l’hora d’interpretar damunt l’escenari, com es pot veure en qualsevol gravació de video.

    Més informació sobre aquest artista:
    http://es.wikipedia.org/wiki/Johnny_Winter
    http://en.wikipedia.org/wiki/Johnny_Winter