Parlem de jazz

Banyoles, 25 de setembre de 1998
Concert a càrrec de JAZZ CRACKERS
(Funky Jazz) al City Arms

Tot i que a les nostres contrades no és gaire habitual poder sentir jazz en locals oberts al públic, el passat 25 de setembre el City Arms ens va oferir l’oportunitat de poder escoltar la música de JAZZ CRACKERS, trio format per baix, bateria samplejada i guitarra elèctrica amb efectes.

El trio va repassar standards de jazz que em van sorprendre gratament, ja que, tot i que es notava la influència de gent com John MacLaughlin, George Benson o Wes Montgomery a la guitarra, quedava palesa la gran càrrega que donaven la bateria i el baix, amb un so funky en algunes peces. Temes com “Waterelon man”, “So what”, “Freedie Frelooader”, “Wade” i “Blue bossa” se’ns van oferir amb ritmes més càlids del que és habitual.

Cal dir que tocar en trio constitueix un desafiament. Tocant en quartet tot vé més planer. un trio, en canvi, requereix molt més esforç, atacant les improvitzacions de cada tema i JAZZ CRACKERS ho sap fer.

Opinió

Pensava que JAZZ CRACKERS oferiria un concert com qualsevol altre, que seria la típica banda de jazz, però he de dir que em van sorprendre. En primer lloc, no em vaig trobar l’esquema típic de quartet, sinó un trio de músics. En segon lloc, els instruments, sobretot la bateria samplejada. Finalment, el fet de poder escoltar standards amb un altre caire, escapant de tota influència i amb una gran naturalitat.

Comments are closed.