Dues nits a “La Boîte”

Lloc: “La Boîte” de Barcelona.
Dies: 13 i 14 de setembre de 1998.
Actuació: Gema 4 & Ramon Valle; concert “a capella”.

Els dies 13 i 14 de setembre vaig poder gaudir de dues nits màgiques, nits amb “sabor”. L’ocasió es presentava prou atraient: escoltar de prop músics cubans en un àmbit que s’hi prestava. El còctel musical havia de ser explosiu i trepidant i, “como no”, amb molt de risc.

Gema 4 està format per quatre cantants cubanes: la directora i segona veu, Odette Telleria; la primera veu, Estela Guzmán; la tercera veu, Michelle Aíderete; i la quarta veu i baix, Laura Flores.

Les cantants cubanes van repassar el seu primer CD “Boleros a capella”, amb temes com “La Gloria eres tú”, “Piel Canela”, “Piensa en mi”, “La puerta” o “Bésame mucho”, amb una naturalitat i una professionalitat mai vistes, conformant un mosaic de tesitures que ens va fer disfrutar molt.

Seguidament, va actuar el pianista cubà Ramon Valle, que va tocar dues peces a piano sol, una d’elles el tema “Levitando”, clar exponent de la influència del trinomi Jarret-Corea-Hanckock. Havent-lo escoltat molt detingudament, crec que es pot afirmar que posseeix un discurs pianístic molt ric, ple de totes les formes musicals.

Tot seguit van pujar a l’escenari les quatre components de Gema 4 que, una per una, van anar interpretant boleros, balades i gospel-songs.

Per finalitzar van cantar juntes un gospel que feia posar la pell de gallina i van acabar oferint tres bisos.

A més d’un bon concert, va ésser un concert excitant. Crec que cal felicitar Gema 4 i Ramon Valle per haver fet gaudir els assistents amb dues nits màgiques a “La Boîte”.

Comments are closed.