Xavi Maureta – Condició Humana

El dissabte dia 2 d’Octubre de 1999 al Teatre Municipal de Banyoles dins la programació del quart trimestre de les Joventuts Musicals de Banyoles van poder gaudir del concert de jazz amb CONDICIÓ HUMANA un quartet de jazz modern.

CONDICIÓ HUMANA l’intregren: Gorka Benítez al saxo tenor; Albert Bover al piano;David Mengual al contrabaix i Xavier Maureta a la bateria i lider d’aquesta formació. Són tots músics d’una àmplia trajectòria al camp del jazz.

El bateria barcelonés Xavier Maureta (nascut en 1967) dirigeix desde fa qüasi dos anys aquest quartet, que és el vehicle conductor més idoni per concretar la seva visió del jazz. Xavi Maureta ha plasmat amb rigor, sense exibisionismes estérils i entroncan amb la millor vena del jazz modern; un jazz plenament contemporani.

El concert va començar amb una estrena Chill out del propi Xavi Maureta per després repasar el primer compacte d’aquesta formació CONDICIÓ HUMANA el compact és diu UARA. Van tocar un trepidant: Transilvania 6.500 jungan amb tensions, Los Gatos sorprenent, Costa Viure, Uara que és el nom que donat titol al compacte i una altre estrena Mister Chocolate, per acabar amb el tema d’una pel-lícula de Fellini Amarcord composada per Nino Rota hi aqui versionada per el quartet CONDICIÓ HUMANA.

Malgrat que el pianista Albert Bover no hi va poder asistir-hi va tocar amb molta brillantó el pianista del quartet d’en David Mengual en Joan Diaz. Va ésser una nit plena de “feeling” amb resumides contes per aquells que el hi agrada el jazz va ésser una nit 5 estrelles.

Un altre encert de Joventuts Musicals de Banyoles al fer venir aquest quartet CONDICIÓ HUMANA ja que aquest grup assolirà molt de renom amb l’esfera del jazz.

Comments are closed.