Concert d’orgue positiu al Monestir

Església del Monestir de Sant Esteve de Banyoles
Divendres 22 d’octubre de 1999

El concert que és va celebrar al Monestir ofert per la Catredràtica emèrita d’orgue del Conservatori Superior Municipal de Música, MONTSERRAT TORRENT una autoritat en la interpretació i la docència d’aquest instrument, no era res més tot hi deixan de banda que va tocar peçes molt descunegudes per el públic en general, per la recuperació de l’orgue del Monestir de Sant Esteve de Banyoles.

Per aquells que com jo vàrem volgué saber més sobre la història de l’orgue del Monestir de Sant Esteve de Banyoles, una hora i mitja abans ens vàren estar explican amb tota mena de detalls lo que havia està l’orgue i com el Monestir esdevinguè un centre que nodria de grans organistes i cantaires totes les contrades.

A les 10 del vespre va donar el concert MONTSERRAT TORRENT prestigiosa intèrpret de l’orgue positiu (org.mòbil provist de tubos en el seu interior). Va començar la seva actuació amb FRANCISCO CORREA DE ARAUXO un compositor del segle XVI amb unes Glosas sobre el canto llano a la Inmaculada Concepción, música religiosa del segles XVI i XVII; Daphne, Anònim i composicions dels segle XVII. La segona part va interpretar la Pastoral, BWV 590 de JOHANN SEBASTIAN BACH potser el compositor més conegut per el gran públic; Petita Suite de JOSEP ELIES compositor dels segles XVII i XVIII i Cantabile para órgano al alzar en la Misa de JOSÉ LIDÓN un organista del segle XIX amb quatre moviments: Andante amoroso, Ofertorio, Elevación i Allegro.

El concert en principi era per a clavicènbal i orgue positiu, però al trencar-se-l’hi el dit a la clavicenbalista, es va ve de fer una programació nova i gràcies a la bona voluntat per part de MONTSERRAT TORRENT l’intèrpret d’orgue positiu vàrem poder gaudir d’una marevellosa vetllada.

Comments are closed.