IALMA – Presentació del disc “SIMBIOSE”

Puntualment a les 19h. va tenir lloc a l’Auditori de l’Ateneu el concert de Ialma a Banyoles amb la presentació del disc “Simbiose” a Catalunya, on feien una mini gira i a on també varen participar en el 5.è Festival Internacional de Percussió de Catalunya a l’Auditori de Barcelona.

Ialma és un grup de cinc cantants residents a Brussel.les que des de fa una dècada es dediquen a recopilar les cançons tradicionalsdels seus avantpassats a Galicia, tot barrejant-les amb noves sonoritats, incorporant elementsd’altres cultures i donant-les així un estil personal, autèntic i modern.

Ialma (que vol dir ànima en gallec) són: Verònica Codesal, Magali Menèndez, Marisol Palomo, Natàlia Codesal i Núria Aldao, i s’acompanyen de cinc músics: Pascal Chardome a la guitarra i piano; Didier Laloy a l’acordió diatònic; Cédric Waterschool a baix elèctic i Fred Malempre a la bateria i percussions.

Amb una posada amb escena immillorable i uns arranjaments amb noves sonoritats recopilaren les cançons tradicionals del folklore gallec, amb un estil personal i peculiar. Dels seus arranjaments en resulta una música actual, fresca i seductora que ha obert noves vies en la música tradicional gallega.

Venien a presentar el seu darrer disc “Simbiose” i ens van regalar amb un bonic repertorique també va incloure algunes versions de peces modernes com el conegut hit del grup femeni “The Bangles” cantada amb gallec, i com no, també dues peces interpretades “a capella” que varen fer gaudir a tots els assistents.

Una tarda per gaudir de l’anima de la música.

Comments are closed.