ARUAN ORTIZ TRIO

Nascut a Santiago de Cuba, el pianista Aruan Ortiz és una de les joves apostesdel nou jazz, i forma part entre altres del quintet del trompetista de jazz Wallace Roney, però també te temps per crear projectes propis. El Jamboree va ser testimoni de la presentació en societat de la seva nova formació, un trio musical on trobem una de les joves realitats del jazz, la contrabaixista Esperanza Spalding, que amb tan sols 21 anys ja era professora del prestigiós Berklee College de Boston. La jove dotada d’un swing demolidor i un sentiment brutal a l’hora de combinar instrument i cant, s’ha guanyat a pols el fet de tocar al costat dels grans icones del jazz com Joe Lovano, Michel Camilo, Charlie Haden o Pat Metheny.

En l’actuació també els va acompanyar Eric McPerson un dels més talentosos bateries de l’actualitat, i junts ens varen oferir una sessió de jazz tremedament madura i sòlida, amb exquesides reminiscències afrocubanes i brasileres. Va ser un goig veure tocar i interpretar aquesta jove i plural formacióamb tant de swing i amb tot aquest felling.

Finalment deixar constància també el sentit homenatge que Aruan Ortiz va voler retre el gran pianista i compositor català Frederic Monpou amb una magnifica interpretació lliure de la peça dedicada a ell “Monpouana”.

Comments are closed.