DIOPTRIA V 2.1′ UNA ALTRE REVISIÓ

Dimarts, 5 de setembre 2006 – Auditori de BCN

Els 35 anys del disc Dioptria (un dels discos més coneguts) va ser l’homenatge auqest músic trangressor i excéntric, Pau Riba. L’homenatge venia precedit de molte controversia per el desencontre entre Pau Riba i l’organització.

Llibert Fortuny, David Soler i la seva banda varen reescriure les partitures i la seva fresca execució, amb una visió diferent del Pau Riba habitual, però amb molta cura i seriositat.

Pascal Comelade, Jordi Sabatés, Santiago Auserón, Gerard Quintana, Pastora, Roger Mas, Marc Parrot, Albert Pla, Sisa i Oriol Tramvia, van interpretar les cançons de Dioptria i a la vegada van retre homenatge a l’emblemàtic músic.

Va obrir foc Jordi Sabatés amb una suite basada amb Dioptria, després un trencadis Noia de Porcelana tocat per Pascal Comelade va mostrar una sensibilitat més proxima el disc i Santiago Auserón amb Taxista ens donà un toc de rock, la timidesa de Gerard Quintana al tocar l’home estaric, la instrasigencia de Pastora, Caïm i Pauet els fills de Pau Riba al interpretar Ars eròtica, i per altre manda Roger Mas que va captivar amb Rosa d’abril. Els veterans Sisa i Oriol Tramvia ens van fer gaudir, a duo amb El mati de Sant Esteve.

Al final, els fills de Pau Riba el van empènyer  perquè puges a l’escenari de l’Auditori i Pau Riba dixit:”Pel que veig, l’edifici del rock s’ha ensorrat amb mi” amb certa malícia. Potser perquè a ell li hauria agradat un altre tipus d’homenatge.

Comments are closed.